Wat is een split airco systeem?

Een split airco systeem bestaat uit één binnendeel en één buitendeel die bij plaatsing gekoppeld worden met koperen gas/elektra leiding. Voor het binnendeel zijn meerdere opties mogelijk, zoals bijvoorbeeld een Cassette, wand- of muurunit. Het buitendeel is meestal rechthoekig met een ventilator en wordt doorgaans geplaatst op een muursteun of op dakbalken.

Wat is een multisplit of een duosplit?

Een Multisplit systeem bestaat uit minimaal 2 binnendelen en een buitendeel. Het verwarmen/koelen van meerdere ruimte kan met behulp van een multi-split airconditioning , een singel split is voor een enkele ruimte.

Wat zijn de nadelen van een split/multi airconditioning?

De nadelen van een airconditioning is het ontvochtigen van de lucht. Hierdoor ontstaat er statische elektriciteit. Ook kan de droge lucht last veroorzaken aan ogen, vooral bij lensdragers. Een oplossing hiervoor is een airco te nemen die de lucht ook bevochtigt. Een ander nadeel is dat er een binnenunit in de woning of bedrijfspand komt, met daarnaast ook een buitendeel, wat over het algemeen niet als mooi beschouwd wordt. 

Wanneer heb ik een multi-split airconditioner nodig?

Een multi-split airconditioner is een vaste airco die verschillende ruimtes apart van elkaar kan koelen of verwarmen. Dat betekend dat u meerdere binnen delen aansluit op 1 buiten unit. Ieder ruimte kan hiermee individueel worden ingesteld. Er kunnen maximaal 5 binnendelen op 1 buiten unit worden aangesloten. Heeft u meer dan 5 verschillende ruimtes dan heeft u een 2e buiten unit nodig.

Dus als u meerder ruimtes apart van elkaar wilt koelen of verwarmen kunt u bij Greeuw Airconditioning een vrijblijvende offerte opvragen. Hiermee kunnen we heel specifiek voor uw situatie de beste airco oplossing aanbieden.