Airconditioning informatie

Over airconditioning krijgen wij vaak veel vragen, en wij beantwoorden die graag.

Hieronder vindt u een aantal algemene vragen en links naar specifiekere vragen die ook een specifiek antwoord hebben. Wij hopen dat deze informatie u kan helpen in het maken van een keuze. Uiteraard geven wij ook graag advies wat er in uw situatie mogelijk is. Neem hiervoor contact op

Hoe verwarmt een airconditioning?

De warmte wordt uit de buitenlucht gehaald door het buitendeel (condensor). De warmte wordt door het gas naar de binnenunit getransporteerd, de warmtewisselaar. Door middel van een ventilator in de binnenunit wordt de warmte in de ruimte gebracht.

Hoe koelt een airconditioning?

De warmte wordt uit de binnenlucht gehaald door het binnendeel, de warmtewisselaar. De warmte wordt door het gas getransporteerd naar de buitenunit (condensor). Hier kan door middel van een ventilator de warmte afgevoerd worden.
Hoe koelt een airconditioning?

Hoe ontvochtigt een airconditioning?

Als de airconditioning koelt wordt het binnendeel (warmtewisselaar) erg koud. Als hier warme en vochtige lucht doorheen gaat zal het vocht in de lucht condenseren op de lamellen van de binnenunit. In de binnenunit zit een waterbak met een afvoer om het water af te voeren.

Hoe zuivert een airconditioner de lucht?

De lucht wordt door de binnenunit constant gecirculeerd. In deze warmtewisselaar zitten filters die de lucht filteren.  Bij de circulatie wordt de gekoelde lucht vochtig en de fijnste deeltjes zullen aan de vochtdruppels blijven plakken. Deze worden afgevoerd in de condensafvoer. 

Wat zijn de voordelen van een airconditioning systeem?

Er zijn vele redenen op te noemen waarom u voor een airconditioning systeem kan kiezen, we hebben een aantal voor u weergegeven:

– Omdat u een aangename constante temperatuur het hele jaar door wilt, dus een maximaal comfort
– U graag energiezuinig wilt koelen en verwarmen in 1 systeem
– Hieruit volgt een aanzienlijke besparing op uw energiekosten
– Een aangenaam constant klimaat bevordert de concentratie en productiviteit tijdens werken of studeren
– Geniet van een goede nachtrust zodat u uitgerust en fris kunt opstaan
– Uw klanten verblijven langer in uw winkel of restaurant met een aangename temperatuur
– Het is duurzaam, energiezuinig en een besparing in uw portemonnee
– De luchtvochtigheid wordt het hele jaar gereguleerd.
– En met de lucht reinigingsfilters ademt u een schone gezuiverde lucht in. Dus weg met nare luchtjes, pollen en bacteriën.

Welke merken kan ik het best kiezen?

Er zijn A merken en B merken. Wij adviseren A-merken zoals Daikin, Mitsubishi Heavy Industries en Mitsubishi Electric. Dit zijn units met bewezen kwaliteit in de afgelopen decennia. Tevens geven de topmerken 5 jaar garantie en blijven onderdelen minimaal 25 jaar beschikbaar.

Wat is een inverter?

Een inverter is een compressor die op gewenste capaciteit kan draaien. Als de airco 10% vraagt, dan gaat de compressor op 10% draaien. Vraagt de airco 65% dan draait de compressor op 65%. De normale compressor kan alleen aan en uitschakelen (0% of 100%). Dit verbruikt meer stroom omdat koelen voor 50% toch 100% aan stroom  voor de compressor kost.

Aanvullende informatie over Airconditioning

×

Hallo,

waar kunnen we je mee helpen?

× Hoe kunnen we je helpen?