Besparen op uw gasrekening ? Verwarm met airconditioning !

Het lijkt zo vanzelfsprekend en gewoon: Als het in de zomer warm is dan zet je de Airco aan, en als het in de winter koud is dan zet je de Centrale Verwarming aan. Maar is dit wel zo vanzelfsprekend als het lijkt? Of zijn er goedkopere en slimmere manieren om uw huis in de winter te verwarmen?

Greeuw Airconditioning

Goedkopere manier van Verwarmen

Zoals gezegd gebruiken veel mensen zomers een airconditioning of split unit airco om hun huis of kantoor van een aangename temperatuur te voorzien. Je zet de airconditioning aan en de compressor (warmtepomp) zorgt ervoor dat de warme lucht van binnen naar buiten wordt verplaatst waardoor het aangenaam koel in huis wordt. Een energiezuinig proces dus. Wat echter niet veel mensen weten is dat een Airconditioner dit energie zuinige proces in de winter ook andersom kan. De meeste Airconditioners van tegenwoordig zijn namelijk standaard uitgevoerd met een warmtepomp en kunnen een ruimte daarmee naast koelen ook uitstekend verwarmen door het proces om te draaien. Inderdaad, ook als het buiten vriest kan een Airco dewarme buitenlucht naar binnen verplaatsen. Bij het verwarmen wordt geen warmte geproduceerd; er is enkel een warmtewisseling van buiten naar binnen. Aangezien de warmte, in plaats van op te wekken, verplaatst wordt, is dit een zeer energie-efficiënte wijze van verwarmen. De airco hoeft hierbij dus geen gebruik te maken van verwarmingsketels, warmtespiralen of andere energie slurpers. Hierdoor verwarmt u uw huis dus voordelig met een Airco. Ook in de winter.

Wilt u meer weten over het gebruik van de Airco als verwarming? Of wilt u een geheel vrijblijvende offerte ontvangen?

☎️ 072-2100330
🌐 info@greeuw.nl
 

Subsidie bij aankoop van een Airconditioning.

Het wordt vaak gezegd dat een Airco duur is in gebruik, het tegendeel is waar. Een Airconditioning is juist helemaal geen energieverslinder. Ook niet als u uw Multi split of Split Unit Airconditioning in de winter gebruikt als verwarming. Door de werking van een Airco (het verplaatsen van warmte) is het een energiezuinig apparaat met een hoog rendement. Zo hoog zelfs dat er een subsidie regeling op van toepassing is (alleen op een warmtepomp welke volgens RVO in aanmerking komt) Deze subsidie is er voor de Zakelijke Markt Op die manier kunt u uw binnenruimte(s) aangenaam verwarmen met een airco en bespaart u ook nog eens geld. De subsidie ( EIA) is aan voorwaarden verbonden ( zoals: minimaal 2500,- uitgave SCOP dient minimaal 4,0 te zijn)


 

Airco versus CV

In het grootste gedeelte van het stookseizoen is een airco als verwarming veel goedkoper dan de traditionele gasgestookte hr cv ketel. Dat komt omdat het rendement ver boven de 400% stijgt terwijl een cv ketel niet verder kan komen dan 96% (werkelijk maximaal rendement). Vergelijk airco’s wel op een hoge COP of SCOP waarde. Tegenwoordig halen airco’s gemakkelijk een COP waarde van 4 of hoger. Hoe hoger die waarde hoe minder energie het verwarmen / koelen kost, dus goedkoper de airco / verwarming in het gebruik is. Alleen in hartje winter als de temperatuur onder -15 ⁰C zakt is de hr cv ketel zuiniger. De meeste single split airconditioning systemen welke wij in het assortiment hebben zijn uitgerust met energielabel A++ en een SCOP van 4,0 of hoger. Stroom verbruik Het fabel dat airco een dure stroom verbruiker is met recht een fabel, een airco van 3,5 kw koel of verwarming vermogen neemt maximaal ongeveer 1300 watt stroom per uur dit maximale opgenomen vermogen zal de airco bijna nooit gebruiken omdat de airco voorzien is van warmtepomp techniek. De warmtepomp zal naar gelang er warmte of koel vraag is zijn compressor stapsgewijs aansturen en zo laag mogelijk in toeren draaien. Hierdoor wordt het stroomverbruik drastisch ingeperkt Ter vergelijking; een Senseo koffie machine of stofzuiger gebruiken tegenwoordig al snel 2000 watt en een elektrisch verwarming element van 3,5 kw neemt ook daadwerkelijk 3500 watt aan stroom af. Indien u beschikt over een woning met PV zonnepanelen dan zijn de besparingen echter heel groot. Wilt u dus in de winter een warm huis en het aangenaam warm hebben?

Dan is het verwarmen met een Airco een goede oplossing. Ook voor in uw woon- boot, zolder, schuur, chalet, werkplaats, aanbouw, serre of welke binnenruimte dan ook. Onze adviseurs beantwoorden graag uw vragen en staan altijd voor u klaar mocht u nog vragen hebben.

☎️ 072-2100330
🌐 info@greeuw.nl

×

Hallo,

waar kunnen we je mee helpen?

× Hoe kunnen we je helpen?